Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeşte în oameni!

Semnatura POSDRU

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Proiect

Femeile P.O.T. (Putere, Organizare, Tenacitate)

femeilepot

Creşterea oportunităţilor de angajare ale femeilor şi persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile din regiunea de Nord-Est, judeţele Vaslui şi Iaşi, prin acţiuni menite să dezvolte şi să promoveze principiul egalităţii de şanse şi de gen.

Proiectul îşi propune să furnizeze femeilor, şi în special femeilor aflate într-o situaţie de vulnerabilitate, interesate, de la nivelul judeţelor Vaslui şi Iaşi, 2 tipuri de servicii specializate reglementate de legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă:

a. furnizare de servicii de formare profesională în domenii solicitate pe piaţa muncii pentru femei:

– baby-sitter;
– îngrijitor bătrâni la domiciliu;
– confecţioner-asamblor articole textile;
– lucrător în comerţ;
– agent vânzări.

cursuri de specializare/perfecţionare:

¤ educaţie antreprenorială;
¤ utilizare IT;
¤ comunicare/competenţe social civice cu o componentă de dezvoltare personală;
¤ limbi străine – nivel începători – mediu;
¤ inspectori resurse umane;
¤ contabilitate primară.

b. furnizare de servicii de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.

1. Cresterea abilităţilor şi calificărilor/competenţelor pentru un număr de minim 450 de femei (din mediul rural/urban, aflate în situaţii de vulnerabilitate/dornice să avanseze în carieră), din judeţele Vaslui şi Iaşi, prin crearea unor servicii specializate destinate nevoilor lor, în termen de 18 luni.

2. Sprijinirea unui număr de cel puţin 85 femei din Vaslui şi Iaşi, dornice să avanseze în carieră sau să se lanseze în antreprenoriat, prin crearea de programe specifice de formare în domeniu şi sprijin metodologic în iniţierea unei afaceri, în termen de 18 luni.

3. Promovarea şi încurajarea participării active pe piaţa muncii a femeilor din judeţele Vaslui şi Iaşi prin activităţi destinate consolidării principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivelul comunităţilor locale.

Grupul ţintă al proiectului: 450 de FEMEI din Vaslui şi Iaşi (cu focalizare pe cele vulnerabile) din mediul rural/urban, care doresc să se menţină pe piaţa muncii, să avanseze în carieră sau să se lanseze în antreprenoriat.

Femeile care participă la cursurile de calificare/recalificare vor primi o subvenţie de 400 lei, subvenţie ce se va acorda la finalizarea cursului.

  • Organizarea servicii personalizate persoanelor din grupul ţintă selectat prin proiect:
    furnizare de servicii de formare profesională în domenii solicitate pe piaţa muncii pentru femei (baby-sitter, îngrijitor, bătrâni la domiciliu, confecţioner-asamblor articole textile, lucrător în comerţ şi cursuri de specializare/perfecţionare agent vânzări, educaţie antreprenorială, utilizare IT, comunicare/competenţe sociale şi civice cu o componentă de dezvoltare personală, limbi străine – nivel începător-mediu, inspectori resurse umane, contabilitate primară);
    furnizare de servicii de consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri;
  • Înfiinţarea unei structuri asociative a femeilor – ONG “FEMEILE POT”;
  • Realizarea unui studiu referitor la rolul femeii în comunitate – studiu de caz Iaşi şi Vaslui;
  • Campanie de informare despre drepturile femeilor intitulată “FEMEILE POT – POVEŞTI DE SUCCES” finalizată cu un eveniment de premiere a femeilor de succes din cele două judeţe (Iaşi şi Vaslui).

Echipa de management al proiectului

VASILIU CRISTINA – manager proiect
ANTON MARIA – manager tehnic

ALBU ALINA ISABELA – asistent manager
IACOB IULIA – responsabil achizitii

HUZUM DIANA – manager financiar

NOVAC LEONID – responsabil plăţi

COROLIUC IULIAN CLAUDIU – responsabil partener

COROLIUC ANCA MARINELA – coordonator activitati instruire

Warning: Use of undefined constant html5 - assumed 'html5' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cjvsro/public_html/femeilepot.ro/wp-content/plugins/facebook-like-send-button/class-frontend.php on line 85

Warning: Use of undefined constant linklove - assumed 'linklove' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cjvsro/public_html/femeilepot.ro/wp-content/plugins/facebook-like-send-button/class-frontend.php on line 95
Copyright © femeilepot.ro. Toate drepturile rezervate.